home | contact | disclaimer    
 
 
   
  Startpagina
  Programma
  Vrienden van Akku
  Historie eetcafe
  Bestuur
  Nieuws
  Culturele Agenda Lochem
  Contact
  Links
  
  
 
Met zingen is de liefde begonnen
”Niemand beter dan een dichter kan de complexiteit van de liefde bezingen: teder of vol passie, prille vlinders of reeds vertrouwde warmte, dromerige vreugde of hartverscheurend liefdesverdriet. Van middeleeuwse troubadours over rederijkers tot hedendaagse dichters. Allemaal beschrijven zij  de roerselen van het hart in lange volzinnen of in puntige aforismen.”, aldus het infomateriaal voor de Poëzieweek 2015. 
LIEFDE – ZINGEN – POËZIE – MUZIEK: ze lijken bij elkaar te horen. En dat is ook precies wat er vandaag gaat gebeuren:  Dick Beltman probeert enkele muze-elementen bij elkaar te brengen. Hij ging op zoek – zocht verbanden – vond die soms en soms ook niet.
Hij zadelt u niet op met een les(je) literatuur (hij is immers al enkele jaren met pensioen…). Maar wat kunt u wel verwachten? Door gedichten en muziek met elkaar te verbinden maakt hij u deelgenoot van zijn persoonlijke keuzes en voert u mee naar soms onbekende “uitzichten” op de liefde. Soms is die liefdestaal teder, maar zij kan ook hard en hartverscheurend van toon zijn.  En soms ook met een knipoog.
Binnen dit kader bewegen we ons vanmorgen. 
Of het voor u een feest der herkenning wordt… ach, u ziet maar.
Gaat u met Dick mee op zijn “muze-keuzepad”? 


« terug
 

    Akku is blij met haar sponsoren:  
Voor al uw websites en internettoepassingen
AKKU-Lochem is lid van Zorgbelang Gelderland en van CO7 Lochem
website door SiteWork