home | contact | disclaimer    
 
 
   
  Startpagina
  Programma
  Vrienden van Akku
  Historie eetcafe
  Bestuur
  Nieuws
  Culturele Agenda Lochem
  Contact
  Links
  
  
 
Andermans veren

In deze Week van de poëzie neemt Dick Beltman u mee naar de wereld van gedichten, dichters en Bekende Nederlanders. Hij laat u hun veren zien – veren van anderen dus. Vandaar de titel. Maar hoe doet ie dat dan?

“Als je gedichten leest denk je eigenlijk met andermans hoofd”, zei Schopenhauer eens. En dat gaan we tijdens deze AKKU-lezing doen.

Dick Beltman laat u kennis maken met gedichten die door min of meer bekende Nederlandse en Vlaamse vrouwen en mannen uitgekozen zijn, omdat ze tekenend/symbolisch zijn voor hun leven. Zij leggen ook uit waarom dat zo is.

In de door hen gekozen gedichten schildert elke dichter met woorden. En zo ontstaat als het ware een totaalplaatje  – een schilderij –  van poëtische woorden die verbonden worden met de levens van deze vrouwen en mannen.  

In gedichten kun je het onmogelijke mogelijk maken. “Poëzie is de kunst om de zee in een glas te vangen”, zei de Italiaanse schrijver Italo Calvino eens. Onmogelijk en mogelijk dus…

Met veren kun je pronken. Kijk maar naar deze pauw hierboven. Dát doet Dick niet. Hij is niet die pauw. Hij laat slechts de veren van anderen zien. Hij geeft aan u door wat anderen schreven, dichtten en zeiden. Hij probeert ook u te laten denken met andermans hoofd. Dick Beltman hoopt dat u daar wat in zult herkennen.

Vooraf koffie/thee, aansluitend een warme lunch + drankje.
« terug
 

    Akku is blij met haar sponsoren:  
Voor al uw websites en internettoepassingen
AKKU-Lochem is lid van Zorgbelang Gelderland en van CO7 Lochem
website door SiteWork