home | contact | disclaimer    
 
 
   
  Startpagina
  Programma
  Vrienden van Akku
  Historie eetcafe
  Bestuur
  Nieuws
  Culturele Agenda Lochem
  Contact
  Links
  
  
 
Bach over Bach

In het kader van de Lochemse Bachweken in maart en april 2017 organiseert AKKU EetcafĂ© een lezing over het leven en de werken van componist, organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent Johan Sebastian Bach (Eisenach 21 maart 1685 - Leipzig 28 juli 1750). 

Bach, afkomstig uit een oud muzikaal geslacht, is een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek. Op geniale wijze combineerde hij melodie, harmonie, ritme, muziekstijlen en dansvormen. Hiermee inspireerde hij vele componisten.

De lezing over dit muzikale fenomeen wordt verzorgd door Govert Jan Bach. 

Govert Jan Bach (Den Haag, 7 mei 1947, opgeleid als psycholoog en werkzaam geweest als psychotherapeut) die een vroeg-zeventiende-eeuwse voorouder deelt met Johan Sebastian Bach, is gespecialiseerd in het leven en de werken van zijn beroemde naamgenoot. Hij heeft allerlei activiteiten ontplooid rond de componist zoals het organiseren en verzorgen van inleidingen en symposia en het samenstellen en uitbrengen van luisterboeken over de Matthäus-Passion en de Johannes-Passion. 

Op 19 juni 2016 kreeg hij in de Arenbergschouwburg te Antwerpen voor heel zijn oeuvre een 'Gouden Label' van Klassiek Centraal uitgereikt, de Belgische tegenhanger van de Nederlandse Edison.

Vooraf koffie/thee, aansluitend een warme lunch + drankje. 
« terug
 

    Akku is blij met haar sponsoren:  
Voor al uw websites en internettoepassingen
AKKU-Lochem is lid van Zorgbelang Gelderland en van CO7 Lochem
website door SiteWork