home | contact | disclaimer    
 
 
   
  Startpagina
  Programma
  Vrienden van Akku
  Historie eetcafe
  Bestuur
  Nieuws
  Culturele Agenda Lochem
  Contact
  Links
  
  
 
Fotograaf Ed van der Elsken

De fotografie bestaat al ruim 150 jaar en laat door de tijd heen verschillende stromingen zien. Ook heeft de fotografie taken over genomen, die voorheen aan schilders en tekenaars waren voorbehouden. Zoals bijvoorbeeld het maken van portretten, stadsgezichten en oorlogstaferelen. Dit bracht binnen de kunstgeschiedenis heftige reacties teweeg. 

De fotograaf Ed Van der Elsken (1925-1990) is een van de belangrijkste Nederlandse fotografen van de 20ste eeuw. Hij schoot unieke fotoseries waarin zijn vernieuwende, eigenzinnige blik op de werkelijkheid kenmerkend is. 

De tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam (4 februari tot en met 28 mei 2017) laat een overzicht zien van zijn indrukwekkende oeuvre.

In de lezing die wordt verzorgd door Marianne Wilts, wordt u meegenomen in zijn beelden van zelfbewuste mensen, mooie meisjes en tegendraadse jeugd en ontdekt u de achtergronden van deze beelden. Met zijn fotografie laat Van der Elsken op indringende wijze de geschiedenis van het Nederlandse na-oorlogse leven zien.

Marianne Wilts is naast beeldend kunstenaar ook docent tekenen en schilderen. Na haar studie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam volgde zij een studie Kunstgeschiedenis. Zij geeft cursussen en workshops en werkt mee aan schoolprojecten, geeft lezingen kunstgeschiedenis en organiseert kunstexcursies.

Vooraf koffie/thee, aansluitend een warme lunch + drankje.
« terug
 

    Akku is blij met haar sponsoren:  
Voor al uw websites en internettoepassingen
AKKU-Lochem is lid van Zorgbelang Gelderland en van CO7 Lochem
website door SiteWork