home | contact | disclaimer    
 
 
   
  Startpagina
  Programma
  Vrienden van Akku
  Historie eetcafe
  Bestuur
  Nieuws
  Culturele Agenda Lochem
  Contact
  Links
  
  
 
Jan Terlouw

Ter gelegenheid van 4 mei geeft Jan Terlouw, oud-Kamerlid, oud-minister/vicepremier en schrijver, een lezing over zijn ervaringen als kind in de oorlogsjaren en wat die jaren hebben betekend voor zijn verdere leven. 

Jan Terlouw werd geboren in Kamperveen op 15 november 1931, als oudste kind met nog twee broers en twee zusters. Hij groeide op in de 

Veluwse dorpen Garderen en Wezep, waar zijn vader Gereformeerde Bonds-predikant was.Tijdens de Tweede Wereldoorlog verbleef Terlouw in Wezep, een periode die een grote invloed op zijn persoonlijkheid heeft gehad. Hij zegt hierover:

De Tweede Wereldoorlog duurde van mijn zevende tot mijn dertiende jaar. Dat is het centrale deel van mijn bewuste kindertijd. Toen de bevrijding kwam, drong tot me door dat de rechtsstaat werd hersteld en de vreugde daarover ben ik nooit vergeten.

In een lang leven daarna heb ik geleerd hoe moeilijk het is die vrijheid de juiste en rechtvaardige inhoud te geven. Je bent echt vrij als je kunt doen wat je volgens je geweten moet doen, zei Montesquieu al driehonderd jaar geleden.”

Vooraf koffie/thee, aansluitend een warme lunch + drankje.
« terug
 

    Akku is blij met haar sponsoren:  
Voor al uw websites en internettoepassingen
AKKU-Lochem is lid van Zorgbelang Gelderland en van CO7 Lochem
website door SiteWork