home | contact | disclaimer    
 
 
   
  Startpagina
  Programma
  Vrienden van Akku
  Historie eetcafe
  Bestuur
  Nieuws
  Culturele Agenda Lochem
  Contact
  Links
  
  
 
Kantorenkoning Eurocommerce

In 2012 ging de vastgoedreus Eurocommerce uit Deventer failliet. Vier jaar later, in december 2016, werd de eigenaar en vastgoedmiljonair Ger Visser veroordeeld tot 3,5 jaar cel. 

De journalisten Jan Smit en Raymond Korse maakten aan de hand van tientallen gesprekken, stukken uit het strafdossier, faillissementsverslagen en aan de hand van rechtszaken een reconstructie van de opkomst en ondergang van Eurocommerce. Zij verwerkten al deze informatie in een boek van hun hand. 

Eurocommerce had op het hoogtepunt van haar bestaan een miljard euro op de balans had staan en had ten tijde van het faillissement zo'n 700 miljoen euro geleend van vrijwel alle Nederlandse banken. Eurocommerce bezat naast tientallen kantoorcomplexen ook de beroemde Stal Eurocommerce in Lochem en het vermaarde etablissement De Roskam in Gorssel. 

Het boek de Kantorenkoning verscheen in februari van dit jaar. Het is een zedenschets van de vastgoedsector, inclusief de rol van bankiers en zakenrelaties. Maar het is ook een familiedrama, met veel persoonlijke ontboezemingen van de in Gorssel woonachtige Ger Visser. 

Raymond Korse, mede-auteur van het boek en tevens journalist bij dagblad De Stentor, licht vanmorgen vele tipjes van de Eurocommerce-sluier op.


Vooraf koffie/thee, aansluitend een warme lunch + drankje.
« terug
 

    Akku is blij met haar sponsoren:  
Voor al uw websites en internettoepassingen
AKKU-Lochem is lid van Zorgbelang Gelderland en van CO7 Lochem
website door SiteWork