home | contact | disclaimer    
 
 
   
  Startpagina
  Programma
  Vrienden van Akku
  Historie eetcafe
  Bestuur
  Nieuws
  Culturele Agenda Lochem
  Contact
  Links
  
  
 
Fietsen op Sumatra

Sumatra, ook wel  ‘Het eiland van goud’ genoemd, is het grootste eiland van Indonesie met een oppervlakte zo groot als Zweden. 

Henny van der Wilt, in het dagelijks leven tuinbeheerder van kasteel-museum Sypesteyn in Loosdecht, fietste drie weken lang door de prachtige natuur van Noord- en West-Sumatra: “We gingen door vulkaangebieden en langs watervallen richting het Tobameer om aan te komen in Prapat. We staken met een veerboot het meer over en verbleven op Samosir-eiland met haar oude Batakhuizen en paleizen, gebouwd door de toenmalige Toba-Batakstammen. Mensen werken hier op de rijstvelden, oogsten papaya’s, stoken suikerriet, branden pinda’s en drogen koffie. Vanuit het Tobameer richting westkust met een stevige klim om uit de krater van het meer te geraken. Vanuit Taratung door prachtige landschappen naar de havenstad Sibolga met voor de kust een eilandje met mangroven, bijzondere rotskusten en witte stranden. Tot slot bezochten we de paleizen van de Minangkabau-koningen en vervolgden onze weg naar het meer van Maninjau.”

Henny van der Wilt laat u vanmorgen haar fietstocht over Sumatra meebeleven en verlevendigt haar verhaal met tijdens haar tocht gemaakte foto’s.


Vooraf koffie/thee, aansluitend een warme lunch + drankje.« terug
 

    Akku is blij met haar sponsoren:  
Voor al uw websites en internettoepassingen
AKKU-Lochem is lid van Zorgbelang Gelderland en van CO7 Lochem
website door SiteWork