home | contact | disclaimer    
 
 
   
  Startpagina
  Programma
  Vrienden van Akku
  Historie eetcafe
  Bestuur
  Nieuws
  Culturele Agenda Lochem
  Contact
  Links
  
  
 
Gezond eten vanuit biomedisch perspectief

Dr. Ellen J. Huisman: “Veel Nederlanders eten verkeerd en bewegen te weinig. Hierdoor heeft momenteel de gemiddelde Nederlander rond zijn 40ste tenminste één welvaartsziekte. Als we deze ontwikkeling doortrekken zien we dat men in 2040 al rond het 33ste levensjaar tenminste één welvaartsziekte heeft. 

Ondanks dat we langer leven zal hierdoor in de toekomst de kwaliteit van leven minder worden en de zorgkosten zullen aanzienlijk hoger zijn. De huidige richtlijnen voor goede voeding en beweging dragen niet bij aan het voorkomen van dit scenario. Sterker nog, ze vergroten de kans op insulineresistentie, vervetting, afname van spiermassa, slechte darmflora, ontstekingen en tekorten. Dit zijn de grote veroorzakers van alle welvaartsziekten, waaronder dementie. Zolang de bestaande richtlijnen de basis vormen van allerlei prachtige projecten en producten die nu aangeboden worden, zullen deze risico’s zeker niet afnemen.”

Het kan echter anders. Ellen Huisman heeft een specifieke manier van eten ontwikkeld waarmee deze problemen naar haar mening zijn te voorkomen en op te lossen. Tijdens haar promotietraject aan het UMC Utrecht heeft zij, met anderen, aangetoond dat deze aanpak ook nog eens verzuim sterk doet afnemen en de arbeidsproductiviteit en kwaliteit van leven vergroot. 

Ellen Huisman vertelt vanmorgen over gezond eten vanuit biomedisch perspectief.


Vooraf koffie/thee, aansluitend een warme lunch + drankje. 
« terug
 

    Akku is blij met haar sponsoren:  
Voor al uw websites en internettoepassingen
AKKU-Lochem is lid van Zorgbelang Gelderland en van CO7 Lochem
website door SiteWork