home | contact | disclaimer    
 
 
   
  Startpagina
  Programma
  Vrienden van Akku
  Historie eetcafe
  Bestuur
  Nieuws
  Culturele Agenda Lochem
  Contact
  Links
  
  
 
Beeldhouwer Hildo Krop

Als je in een gezelschap de naam van beeldhouwer Hildo Krop (1884-1970) laat vallen wordt dat veelal geassocieerd met veel kunstwerken aan bruggen en gebouwen in Amsterdam. Dat klopt, maar in Amsterdam had hij een deeltijdcontract. Hij had daarom genoeg tijd over om ook buiten Amsterdam opdrachten (zoals het bronzen reliëf bij het monument op de Afsluitdijk) aan te nemen. 

Naast het werk in opdracht heeft hij zich met een enorme inzet allerlei kunstvormen eigen gemaakt. Van zijn hand kwamen onder andere houtsneden, keramiek, bouwkeramiek, herdenkingsmonumenten, portretten, toneelmaskers, penningen en reliëfs. 

Geen enkel materiaal was hem vreemd. Of het nu Frans kalksteen, graniet, marmer, terracotta, brons, hout, ivoor, glazuursel of een ander materiaal was, hij oefende net zolang totdat hij de techniek beheerste. 

Dit resulteerde in een grote hoeveelheid zeer gewaardeerd vrij werk dat veelal in particuliere collecties werd opgenomen.

Piet Hendriks, archivaris van het Hildo Krop Museum te Steenwijk, nodigt U uit om aan de hand van een aantal kunstwerken van Hildo Krop een reis door Nederland te maken. Het vrije werk zal daarbij zeker niet vergeten worden. 


Vooraf koffie/thee, aansluitend een warme lunch + drankje.
« terug
 

    Akku is blij met haar sponsoren:  
Voor al uw websites en internettoepassingen
AKKU-Lochem is lid van Zorgbelang Gelderland en van CO7 Lochem
website door SiteWork