home | contact | disclaimer    
 
 
   
  Startpagina
  Programma
  Vrienden van Akku
  Historie eetcafe
  Bestuur
  Nieuws
  Culturele Agenda Lochem
  Contact
  Links
  
  
 
Het Noorderlicht

Noorderlicht is één van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen die we aan de nachtelijke hemel kunnen zien.  Het siert dikwijls de hemel in de streken rond zowel de Noordpool als de Zuidpool. Officieel wordt het verschijnsel met een neutrale naam poollicht genoemd. We associëren het noorderlicht dan ook graag met ijzige kou, Eskimo's en rendieren. Maar ook vanuit ons land kunnen we het wel eens zien, al moet u daar dan wel een plek voor vinden zonder hinder van kunstlicht. Er zijn jaren waarin in Nederland in wel tien tot twintig nachten het noorderlicht wordt gezien. 

U maakt aan de hand van prachtige kleurenafbeeldingen kennis met de rijkdom aan vormen en kleuren van dit wonderlijke verschijnsel. Waar komt het vandaan, en wat kunt u doen om het ook zelf te zien?

De spreker, Peter Paul Hattinga Verschure uit Deventer, is beeldend kunstenaar en van kindsbeen af waarnemer van optische verschijnselen aan de hemel en in het landschap. Hij verzorgt als redacteur van het blad Weerspiegel maandelijks een overzicht van alle meldingen van deze optische verschijnselen in ons land, waaronder ook van het poollicht. Zelf heeft hij het poollicht diverse malen in ons eigen land waargenomen en gefotografeerd.


Vooraf koffie/thee, aansluitend een warme lunch + drankje. 
« terug
 

    Akku is blij met haar sponsoren:  
Voor al uw websites en internettoepassingen
AKKU-Lochem is lid van Zorgbelang Gelderland en van CO7 Lochem
website door SiteWork